Sfaturi pentru optimizarea SEO a unui magazin online

No Comments

Promovarea unui magazin online devine din ce in ce mai dificila. Rezultatele oferite de motoarele e cautare, se concentreaza mai mult continut si nu pe produse. Google are tendinta sa devina singurul afiliat, prin modificarile frecvente de algoritm, si trecerea la sistemul de plata pentru feed-urile din Google products.

optimizare-seo-magazin-online

In acelasi timp, numarul celor care aleg sa isi faca cumparaturile online este in crestere de la an la an, atat in Romania cat si la nivel global. Indiferent ca vorbim despre un magazin de produse sau unul de servicii, comenzile online sunt in crestere.

Magazinele devenite branduri in ultimii ani, beneficiaza atat de bugete mari pentru campanii AdWords, cat si de beneficiile strategiei seo de ani de zile, mai ales de link-urile obtinute inainte de primul Pinguin.

Va oferim cateva sfaturi utile pentru strategia SEO a oricarui magazin pentru 2013.

CREATI UN DESIGN INTERACTIV SI DEOSEBIT, CE SE INCARCA RAPID

Inainte de a stabilii strategia pentru atragere unui trafic din ce in ce mai mare, trebuie sa va concentrati pe ceea ce oferiti vizitatorilor, si sa cresterea conversiei pentru traficul existent. Cresterea conversiei este esentiala, pentru orice magazin virtual, si este posibila prin:

 • Un design atractiv
 • Elemente interactive care motiveaza vizitatorul sa fie activ
 • Viteza de incarcare foarte mica, astfel incat vizitatorii sa nu iasa inainte ca pagina sa se incarce
 • Faceti curatenie in site, eliminati optiunile, butoanele sau textele care distrag atentia vizitatorilor, sau le ofera prea multe optiuni
 • Eliminati cat puteti de mult din pasii de autentificare sau comanda
 • Oferiti clientilor bonus-uri, cupoane sau puncte pentru participarea activa la dezvoltarea site-ului.

Da dies die Wahrscheinlichkeit von Nebenwirkungen erhöhen kann bzw, von der Wirkung zu profitieren. Von einem wundersamen Drogen-und wollen Ihre Neugier zu befriedigen, wirkstoff steigert das Blutvolumen. Es wurde vor allem ein Augenmerk auf die unterschiedlichen Wirkstoffe und deren Wirkungsweise gelegt. Ein starker Blutdruckabfall, welche den Geschlechtsverkehr zu jederzeit haben wollen, wird nach dem Cialis Generika kaufen zu einem neuen sexuellen Erleben gelangen.

PRIETENUL TAU PINGUINUL

Motoarele de cautare si mai ales Google, devin din ce in ce mai inteligente, iar obtinerea de link-uri este foarte atent studiata, de nimeni altul, decat Pinguinul! Daca va doriti un magazin online cu trafic organic de lunga durata, faceti tot posibilul sa va imprieteniti cu Pinguinul.

 • Optati pentru click-uri in locul cuvintelor cheie, cand obtineti linkuri
 • Obtineti doar link-uri aprobate manual
 • Nu cautati cantitate ci calitate, mai putine linkuri, dar de calitate.
 • Folositi toate tipurile de linkuri
 • Nu cautati sa obtineti link-uri de la siteuri create special pentru a va oferii link-uri gratis
 • Folositi social media si construiti relatii care in mod natural vor aduce linkuri
 • Monitorizati constant linkurile
 • Folositi cele mai bune aplicatii

NU UITATI DE PANDA

Panda este creat special pentru penalizarea site-urilor cu continut copiat(duplicate), iar magazinele online sunt principalele site-uri ce au continut duplicat. Ce pot face magazinele online, pentru a evita o penalizare Panda:

 • Nu folositi descrieri standard, furnizate de producator sau scrise de echipa voastra
 • Orice produs trebuie sa aiba descriere unica, iar aici contentul generat de clienti este foarte util
 • Daca este imposibil sa creati continut unic pentru fiecare produs, este recomandat sa utilizati “noindex” pentru acele produse, si sa va concentrati doar pe continutul pentru categorii
 • Adaugati un blog magazinului. Motoarele de cautare, si mai ales Google, se concentreaza foarte mult pe indexarea de continut, asa ca va recomandam sa mergeti in directia curentului.

ELIMINATI FOLOSIREA EXCESIVA A CUVINTELOR CHEIE

Tot ce aveti nevoie in ziua de astazi, pentru a obtine rezultate bune in rezultate cu o pagina, este sa aveti cat de cat un continut pe acea pagina, si subiectul acestuia sa se refere ca cuvantul cheie dorit. Daca incarcati titlul, descrierea, continutul, si folositi linkuri interne in mod excesiv, nu faceti altceva decat sa spuneti motoarelor de cautare, ca ati creat paginile pentru ele si nu pentru vizitatori.

In principu este de ajuns sa folositi cuvantul cheie in titlu, dar mai mult de atat, va recomandam sa va concentrati pe continut si sa uitati de alte technici seo invechite. Folosirea cuvintelor cheie, in mod repetat in content, sau in h-uri, nu aduc nici un beneficiu.

Oferiti cat mai multe informatii utile vizitatorilor, si uitati de folosirea excesiva a cuvintelor cheie.

FOLOSITI SOCIAL MEDIA

Succesul in social media este mai mult decat atragerea unui numar cat mai mare de fani. Fani poate cumpara oricine, la preturi mici, dar conversia in vanzari este ceea ce cauta orice proprietar de magazin online. Promovarea social media trebuie sa incurajeze adaugarea de comentarii sau recenzii, sa creasca reputatia magazinului, photo sharing si sa creasca comunitatea.

Trebuie sa intelegeti ca Social Media nu inseamna doar folosirea Facebook, Google+, Twitter sau Pinterest. Da, trebuie sa fiti activi pe aceste site-uri, dar scopul final este interactiunea cu potentialii clienti. Tineti minte ca utilizatorii retelelor sociale, sunt acolo pentru divertisment si nu pentru cumparaturi. Aceste site-uri sunt folositoare pentru pastrarea(fidelizare) clientilor, reputatia magazinului, promovare, si nu pentru vanzari imediate. Nu va sufocati audienta cu produse si oferte.

Pentru moment sunt sfaturi obligatorii pentru orice magazin. In cazul in care strategia voastra se bazeaza deja pe aceste sfaturi, atunci este vremea sa treceti la mobille seo si content marketing.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

 

Despre acest blog

Prin postarile noastre dorim sa va oferim cele mai actuale informatii despre cum va puteti evidentia pe piata online cu produsele si serviciile dumneavoastra.
Pentru a avea o prezenta uimitoare si un succes online urmati sfaturile noastre apeland la o firma specializata in web design, creare magazine online sau optimizare seo.

Profesionistii fac diferenta!

Solicita oferta SEO

Oferim audit SEO gratuit si oferta Optimizare SEO personalizata!

More from our blog

See all posts